Material

MATERIAL

När det gäller utedynor så är det främst Silvertex som vi använder. Det är vinyl men med lite tygkänsla. Ett annat material som är populärt är Niroxx. Det är också mycket bra för utedynor och har lite alcantara utseende. Vi kan också tillhandahålla den klassiska vinylen.

Det är mycket viktigt att utedynor tål solljus och även väta förstås och det gör dessa  material

 

Material till innedynor  finns det mycket att välja på och till varierande pris. Vi har tillgång till fabrikens tyger men köper även in tyger från främst Nevotex i Nässjö och Bogesunds Väveri i Ulricehamn men även från Sydtextil och Pelle Vävare. Vid besöket finns  material att välja på.

Det är givetvis möjligt att ni köper in något material ni vill ha och vi använder det.

Under ligg och sittdynor inne i båten lägger vi ett grått tyg som är extra fukttåligt. Har ni mycket problem med fukt  i båten kan vi ”sy in” en ventilationsmatta under skummet.

Det kan även bli aktuellt för utedynor speciellt soldynor på fördäck. Under utedynor lägger vi ett plastnät som släpper igenom fukt.  Till soldynor kan vi också tillverka ett formsytt skyddsöverdrag.

Dragkedjor och knappar ingår i priset.

 

 

Det skum vi använder mest är polyeter från en certifierad tillverkare  men har även i något fall gjort spiralmadrasser.

 

 

När det gäller hårdheten så är det väldigt individuellt vad som är bekvämt. Dock skall man vara medveten att nya dynor alltid är hårdare än de gamla och det kan ta en tid att vänja sig, då tänker jag främst på liggdynorna.  Om man trots det upplever liggdynorna som hårda så åtgärdar vi givetvis detta och byter till ett mjukare skum, ev gör en bäddmadrass.

 

 

Copyright @ All Rights Reserved